söndag 25 september 2011

Tårta



Receptet på tårtbottnen.

Ingredienser, 8-10 personer:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt luftigt.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät men inte mer än nödvändigt.
Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.

Jag skar den så att det blev tre delar, på det ena lagret hade jag Vaniljyoghurt och blandade bär. På det andra  lagret hade jag mosad banan som jag blandade med lite grädde. Uppe på tårtan var det grädde, färsk ananas och blåbär.


/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar