måndag 19 september 2011

Syltkakor

Syltkakor:
125 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
ca 1 dl valfri sylt

Sätta ugnen på 200 grader.
Blanda smöret och sockret poröst, jag blandade med lägsta läget på elvispen en kort stund.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda i till en deg. Rulla ut till en längd ocg dela i 24 delar. Rulla dem till kulor och lägg dem i muffinsformar eller liknande. Tryck ut en urgröpning med finger i varje degkula och fyll med sylten.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Jag gjorde min egen sylt att ha i kakorna, måttade inte upp utan tog på en höft bär, lite vatten och syltsocker och kokade en stund. Superenkelt, gott och bättre än de man köper i affären.



Lycka till!
/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar