fredag 9 september 2011

Blodapelsinmarmelad



Blodapelsinmarmelad
5-6 blodapelsiner
5 dl syltsocker
3 dl vatten

Skrubba och tvätta apelsinerna väl.
Avlägsna de yttersta skalet med en potatisskalare, jag skar bort det med en kniv för mina apelsinskal var svårskalade.
Skär ur fruktköttet. Var noga med att inte det vita kommer med. Lägg fruktkött och skal i en kastrull och mixa till önskad grovlek, jag skar allt istället i mindre bitar. Vill man inte ha så mycket skal behöver man inte ta skal av alla apelsiner.
Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i sockret och låt sjuda i 10-15 minuter under omrörning. Gör ett marmeladprov, klicka lite marmelad på en kall tallrik och dra en sked igenom så ett spår bildas. Om marmeladen rinner ihop igen behöver den koka längre.
Häll på ren burk och låt svalna innan du sätter på locket.



/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar