onsdag 7 september 2011

Havrebaguetter

Detta är familjens favoritbröd och nu bakar jag nästan inget annat bröd för det är lätt att baka och är gott.



Ingredienser:
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
3 dl havregryn
10-10½ dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och strö över salt, rör ut jästen. Klicka i honungen och rör ut den i lite av vattnet, häll på resten. Tillsätt havregrynen och sist vetemjölet. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Strö 2 msk mjöl över degen och låt den jäsa i 1-2 timmar. Värm sedan ugnen till 260 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Var försiktig så att inte jäsbubblorna förstörs. Använd en degskrapa för att dela degen i fyra delar. Fös ihop dom till avlånga baguetter. Mjöla lätt och vrid dom försiktigt och lyft över till en bakplåtsklädd plåt. Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 12-15 minuter.

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar