Idag har jag bakat dessa tekakor ,bytte ut 2 dl vetemjöl med grahamsmjöl. Dom blev himla goda.
Ingredienser, 12 st
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst9 dl vetemjöl
Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter. Smält margarinet och blanda ner det i bunken och tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen. Tillsätt sedan vetemjölet, degen ska vara lite lös. Låt jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar och forma till tekakor och placera ut på två plåtar. Nagga tekakorna och låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda på 225 grader i cirka 8-10 minuter.
/Emma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar