fredag 23 september 2011

Polkamaränger



Emmas polkamaränger, ca 30 st.

Ingredienser: 
6 st äggvitor
3 dl socker
1 nypa salt
1 påse polkagrisar (140 g)

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mortla sönder polkagrisarna till små bitar.
3. Vispa äggvitorna tills dom bildar ett fast skum.
4. Tillsätt socker och salt och vispa i ca 6 min. Smeten ska bli blank.
5. Vänd ner polkagrisbitarna.
6. Klicka ut marängsmeten på plåtar med bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
7. Ställ in dem i ugnen i ca 50 min, tills toppen är krispig, insidan är seg och de lossnar från bakplåtspappret.
Lycka till!



Jag testade även att blanda i smält mintchoklad istället för polkagrisar, grymt gott till kaffet.



Trevlig helg!
/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar